Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pikkelysömör, psoriasis linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Psoriasis - XVI. [5. oldal]
részletek »

Pikkelysömör, psoriasis képes leírás: Psoriasis - XVI. [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: pikkelysomor.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 85 db
Psoriasis - képek

Psoriasis - képek

A pikkelysömör egy öröklött hajlam és változatos provokáló tényezők hatására kialakuló, krónikus, kiújulásra hajlamos, gyakori bőrbetegség, melynek típusos tünetei az éles határú, gyulladt, vaskos pikkelyekkel borított göbcsék és plakkok. A pikkelysömör gyakorisága a fejlett országokban eléri az 2%-ot, azaz száz emberből kettőnek van pikkelysömöre. Egyik típusa 40 éves kor előtt jelentkezik, gyakori a családi halmozódás és főleg a bőrtünetek dominálnak, másik típusa 40 éves kor felett kezdődik, nincs családi halmozódás és gyakoribbak a köröm, valamint ízületi elváltozások.

Psoriasis kúra

Psoriasis kúra

Gyógyfürdőkórházunkban a pikkelysömörös betegek kezelése a természetközeli fürdőkúra és a klasszikus bőrgyógyászati terápia elemeinek felhasználásával zajlik. A komplex kezelések a friss, a kutaktól zárt rendszeren át érkező termálvizet tartalmazó kádfürdők köré épülnek, és kihasználják a vizsgálatok során felismert szinergisztikus lehetőségeket.

Psorioderm

Psorioderm

A Pezomedcégcsoport és a Derma-Art Magán Bőrgyógyászati Klinika több éves orvosi kutatási folyamat során fejlesztette ki a speciális Psorioderm bőrápoló termékeket, mely a Pezomed Naturals termékcsalád részei.

Pszori portál

Pszori portál

A tünetmentessé tett pszoriázis szövődményeivel is számolni kell! A még véglegesen nem gyógyítható pszoriázis ugyan hosszabb-rövidebb ideig tünetmentessé tehető, de közben számolni kell a szövődményeivel. Ezekről és még sok másról olvashatsz a betegséggel kapcsolatban a portálon

Relieving a fejbőr kezelésére

Relieving a fejbőr kezelésére

Hajproblémákra van megoldás! A fejbőr nyugtatására, a zsíros korpa fertőzés kikezelésére, a pikkelysömör tüneteinek megszüntetésére szolgáló olaj. Teljesen alkoholmentes. A termék szuszpenzió, nem oldat, a hatóanyagai nyugalmi állapotban szétválnak. Használat előtt fel kell alaposan rázni, hogy a rózsaszín hatóanyaga elegyedjen az olajjal.

Hirdetés
Sensolite Blaha Lujza Gyógycentrum

Sensolite Blaha Lujza Gyógycentrum

A Sensolite terápia segítségével számos betegség gyógyulását lehet elősegíteni, vagy jelentősen felgyorsítani. A Sensolite alkalmazási spektruma a közérzetjavítástól a hétköznapi panaszokon és általános egészségügyi problémákon át az egészen súlyos betegségekig terjed. A Sensolite polarizáltfény-terápia hatásosan alkalmazható megelőzésként, valamint az állóképesség növelésére

Skin Cap krém

Skin Cap krém

Az atipusos ekcéma, szeborreás dermatitisz és a pszoriázis különböző típusaira hajlamot mutató bőr mindennapi higiéniai ápolására alkalmas. Magas nedvességtartalma miatt alkalmas nagyon száraz, felrepedezett bőr kezelésére.

SOTE Bőr- Bőronkológiai Klinika

SOTE Bőr- Bőronkológiai Klinika

- Pikkelysömör (psoriasis) ambulancia és gondozás: Betegelőjegyzés: +36 1 235 21 80 Kapcsolat: Fejes Márta szakasszisztens +36 1 459 1500 / 55791-es mellék. Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika. Hazánk legrégebbi dermatológiai tanszékeként, 1893 óta része az Egyetem tevékenységének a bőrbetegségek gyógyítása, a bőrgyógyászat oktatása és a kórképek okainak kutatása.

Teafaolaj a pikkelysömör ellen

Teafaolaj a pikkelysömör ellen

A teafaolaj több mint 80 szerves vegyületet tartalmaz, ezek többsége fertőződésgátló és gombaölő hatású. Sikeresen alkalmazható a következő betegségek kezelésére: akne, pattanás, lábgomba, korpásodás, pikkelysömör...

Hirdetés
TESZ

TESZ

Lehetőség van bizonyos krónikus, bőrbetegségek (atopias ekzema, pikkelysömör, viszketések egyes formái) esetén un. fénykezelésre, melyet keskeny hullámsávú UVB 311 készülékkel végzünk, indokolt esetekben kivizsgálás után. Tenyéri, talpi ekzemak, ill. pikkelysömör stb. esetében PUVA kezelést alkalmazunk.

Tünetei

Tünetei

Eleinte kis vörös foltokkal jelentkezik, melyek nyomásra elhalványodnak, majd idővel, mint a korpa hámlani és lehullani kezdenek. Innen kapta betegség a nevét is: a bőr pikkelyessé válik. Ahogyan a betegség terjed és súlyosbodik, mind más és más formákat vesznek fel a pikkelyek.

Tünetei idősebb korban

Tünetei idősebb korban

A pikkelysömör jellemzően a hajas fejbőrön, könyökön, térden, háton és fartájon jelentkezik. Rendszerint csak hámlást okoz, általában nem viszket. Ha a hámló foltok meggyógyultak, a bőr teljesen épnek látszik, és a hajnövekedés is változatlan. A legtöbb, enyhe pikkelysömörben szenvedő betegnek nincs panasza, bár a bőrtünetek zavarók lehetnek.

Tüneteiről

Tüneteiről

A pikkelysömör tünetei lehetnek 1-2 cm-esek, jellemzően azonban több cm-es ún. plakká folynak össze. A plakkok éles határral különülnek el az ép bőrterületektől, felszínüket lemezes hámlás borítja, mely viaszfehér színű. Bizonyos testtájakon gyakran megjelenik. Igen jellemző például a könyökökön és térdeken, hajas fejbőrön. A körmökön apró, tűszúrás-szerű pontocskák jelentkezhetnek.

Újpest Oxygen Medical

Újpest Oxygen Medical

Bőrgyógyászatunkon teljes körű kivizsgálással és kezeléssel állunk az Ön rendelkezésére. ekcémák, anyajegyek, melanoma, psoriasis, vitiligo, fertőzések, körömproblémák, hajproblémák, pigmentelváltozások dermatitisek, szemölcsök... Kivizsgáláson túl ambuláns sebészetünkön rövid beavatkozásokra is lehetőségünk van, így professzionális körülmények között tudjuk eltávolítani anyajegyét, bőrnövedékeket, szemölcsöket.

UVB Fényterápia

UVB Fényterápia

UVB fényterápia pikkelysömör, vitiligó, ekcéma kezelésére. A kezelés nagy előnye, hogy semmilyen súlyos mellékhatással nem jár. Nem károsítja a belső szerveket, és a bőrtünetek csökkenésével hozzájárul a betegek pszichés és fiziokai megterhelésének csökkentéséhez. Fenntartó kezelésnek ajánljuk a tünetmentesítő kúra befejezése után.

Várószoba portál fóruma

Várószoba portál fóruma

A Várószoba egy támogatói közösség azoknak, akik valamely betegséggel és annak gyógyításával kapcsolatban keresnek támogatást, tanácsot és bátorítást. Szükségünk lehet azok tapasztalataira és tanácsára akik megélték már ezt a betegséget, akik első kézből tudják milyen érzés. Hátha nekünk is segít ami nekik bevált.

XVI. Kerületi bőrgyógyászat

XVI. Kerületi bőrgyógyászat

Rendelésünkön a bőr-haj és körömproblémákkal érkező betegeket fogadjuk, számos bőrbetegség, pl. pikkelysömör, hajhullás, ekcéma, gombás fertőzés kezelését, kivizsgálását végezzük. Az egyre növekvő számban jelentkező gyulladásos és allergiás betegségek okának tisztázásához indokolt esetben epicutan bőrtesztet végzünk. A bőrgyógyászati daganatos megbetegedések száma világszerte emelkedik, ez alól hazánk se kivétel. Speciális műszerrel (dermatoszkóppal) ellenőrizzük az anyajegyes panasszal jelentkezők elváltozásait. Szívesen látjuk rendelésünkön a gyermek és serdülő korosztályt is, 0-18 éves korig egyaránt.

Tuti menü