Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pikkelysömör, psoriasis linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Pikkelysömör - Tüneteiről [5. oldal]
részletek »

Pikkelysömör, psoriasis képes leírás: Pikkelysömör - Tüneteiről [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: pikkelysomor.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 89 db
Pikkelysömör, Bőrgyógyászat

Pikkelysömör, Bőrgyógyászat

Mivel a betegség kiváltó okát még mindig nem sikerült pontosan megtalálni, ezért a pikkelysömör kezelése a mai napig TÜNETI kezelés. Azonban, ettől függetlenül, lehet találni olyan kezelési módot, amivel, még ha nem is tudjuk a betegséget kiűzni a szervezetből, a beteg hosszú távon közel tünetmentesen tartható. A kezelési módot általában a betegség súlyossága befolyásolja, de természetesen figyelembe kell venni a társbetegségeket és a kezelések rövid- és hosszú távú mellékhatásait is.

Pirula.net Fóruma

Pirula.net Fóruma

Itt összegyűjtve találod meg azokat az információkat a betegségről, a tünetekről, a lehetséges gyógymódokról, amiket sokáig keresgélnél a neten. Ha bizonytalan vagy, vagy kétségeid vannak egy adott gyógymódot illetően, itt a fórumon, lehet hogy más már alkalmazta azt, így első kézből tudhatod meg, hogy mennyire volt eredményes. Olvasd mások véleményét, vagy oszd meg saját tapasztalataidat, segítve ezzel másokat.

Pkkelysömör és tünetei

Pkkelysömör és tünetei

A psoriasis igen változatos formákban jelenik meg. Szinte mindig megfigyelhető ún. elemi jelenség a sötétvörös, hámló, bőrfelszínből kissé kiemelkedő göbcse (papula). A papulák lehetnek 1-2 cm-esek (psoriasis gutatta), jellemzően azonban több cm-es ún. plakká folynak össze. A plakkok éles határral különülnek el az ép bőrterületektől, felszínüket lemezes hámlás borítja, mely viaszfehér színű (parakeratosis). Ez a hámló réteg könnyen lekaparható, a lekaparás után pontszerű, apró vérzés látható,- ezt Auspitz-tünetnek hívják, és azért jelenik meg, mert a pikkelysömörös plakkokban a bőr érszerkezete is kórosan megváltozik.

PRE-Pharma

PRE-Pharma

Bőrgyógyászati . Kozmetológiai . Anyajegyszűrő és Lézerterápiás CENTRUM Életünk során számos behatás éri a hámszövetünket, mely a test első számú védelmi vonala. Bármit eszünk vagy teszünk, annak nyoma marad és befolyásolja belső egyensúlyunkat, immunrendszerünket. Karbantartása és gyakori ellenőrzése, nem csak esztétikai szempontból hanem egészségünk számára is fontos.

Psoriasis - képek

Psoriasis - képek

A pikkelysömör egy öröklött hajlam és változatos provokáló tényezők hatására kialakuló, krónikus, kiújulásra hajlamos, gyakori bőrbetegség, melynek típusos tünetei az éles határú, gyulladt, vaskos pikkelyekkel borított göbcsék és plakkok. A pikkelysömör gyakorisága a fejlett országokban eléri az 2%-ot, azaz száz emberből kettőnek van pikkelysömöre. Egyik típusa 40 éves kor előtt jelentkezik, gyakori a családi halmozódás és főleg a bőrtünetek dominálnak, másik típusa 40 éves kor felett kezdődik, nincs családi halmozódás és gyakoribbak a köröm, valamint ízületi elváltozások.

Psoriasis kúra

Psoriasis kúra

Gyógyfürdőkórházunkban a pikkelysömörös betegek kezelése a természetközeli fürdőkúra és a klasszikus bőrgyógyászati terápia elemeinek felhasználásával zajlik. A komplex kezelések a friss, a kutaktól zárt rendszeren át érkező termálvizet tartalmazó kádfürdők köré épülnek, és kihasználják a vizsgálatok során felismert szinergisztikus lehetőségeket.

Psorioderm

Psorioderm

A Pezomedcégcsoport és a Derma-Art Magán Bőrgyógyászati Klinika több éves orvosi kutatási folyamat során fejlesztette ki a speciális Psorioderm bőrápoló termékeket, mely a Pezomed Naturals termékcsalád részei.

Pszori portál

Pszori portál

A tünetmentessé tett pszoriázis szövődményeivel is számolni kell! A még véglegesen nem gyógyítható pszoriázis ugyan hosszabb-rövidebb ideig tünetmentessé tehető, de közben számolni kell a szövődményeivel. Ezekről és még sok másról olvashatsz a betegséggel kapcsolatban a portálon

Relieving a fejbőr kezelésére

Relieving a fejbőr kezelésére

Hajproblémákra van megoldás! A fejbőr nyugtatására, a zsíros korpa fertőzés kikezelésére, a pikkelysömör tüneteinek megszüntetésére szolgáló olaj. Teljesen alkoholmentes. A termék szuszpenzió, nem oldat, a hatóanyagai nyugalmi állapotban szétválnak. Használat előtt fel kell alaposan rázni, hogy a rózsaszín hatóanyaga elegyedjen az olajjal.

Hirdetés
Sensolite Blaha Lujza Gyógycentrum

Sensolite Blaha Lujza Gyógycentrum

A Sensolite terápia segítségével számos betegség gyógyulását lehet elősegíteni, vagy jelentősen felgyorsítani. A Sensolite alkalmazási spektruma a közérzetjavítástól a hétköznapi panaszokon és általános egészségügyi problémákon át az egészen súlyos betegségekig terjed. A Sensolite polarizáltfény-terápia hatásosan alkalmazható megelőzésként, valamint az állóképesség növelésére

Skin Cap krém

Skin Cap krém

Az atipusos ekcéma, szeborreás dermatitisz és a pszoriázis különböző típusaira hajlamot mutató bőr mindennapi higiéniai ápolására alkalmas. Magas nedvességtartalma miatt alkalmas nagyon száraz, felrepedezett bőr kezelésére.

SOTE Bőr- Bőronkológiai Klinika

SOTE Bőr- Bőronkológiai Klinika

- Pikkelysömör (psoriasis) ambulancia és gondozás: Betegelőjegyzés: +36 1 235 21 80 Kapcsolat: Fejes Márta szakasszisztens +36 1 459 1500 / 55791-es mellék. Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika. Hazánk legrégebbi dermatológiai tanszékeként, 1893 óta része az Egyetem tevékenységének a bőrbetegségek gyógyítása, a bőrgyógyászat oktatása és a kórképek okainak kutatása.

Teafaolaj a pikkelysömör ellen

Teafaolaj a pikkelysömör ellen

A teafaolaj több mint 80 szerves vegyületet tartalmaz, ezek többsége fertőződésgátló és gombaölő hatású. Sikeresen alkalmazható a következő betegségek kezelésére: akne, pattanás, lábgomba, korpásodás, pikkelysömör...

TESZ

TESZ

Lehetőség van bizonyos krónikus, bőrbetegségek (atopias ekzema, pikkelysömör, viszketések egyes formái) esetén un. fénykezelésre, melyet keskeny hullámsávú UVB 311 készülékkel végzünk, indokolt esetekben kivizsgálás után. Tenyéri, talpi ekzemak, ill. pikkelysömör stb. esetében PUVA kezelést alkalmazunk.

Tünetei

Tünetei

Eleinte kis vörös foltokkal jelentkezik, melyek nyomásra elhalványodnak, majd idővel, mint a korpa hámlani és lehullani kezdenek. Innen kapta betegség a nevét is: a bőr pikkelyessé válik. Ahogyan a betegség terjed és súlyosbodik, mind más és más formákat vesznek fel a pikkelyek.

Tünetei idősebb korban

Tünetei idősebb korban

A pikkelysömör jellemzően a hajas fejbőrön, könyökön, térden, háton és fartájon jelentkezik. Rendszerint csak hámlást okoz, általában nem viszket. Ha a hámló foltok meggyógyultak, a bőr teljesen épnek látszik, és a hajnövekedés is változatlan. A legtöbb, enyhe pikkelysömörben szenvedő betegnek nincs panasza, bár a bőrtünetek zavarók lehetnek.

Tüneteiről

Tüneteiről

A pikkelysömör tünetei lehetnek 1-2 cm-esek, jellemzően azonban több cm-es ún. plakká folynak össze. A plakkok éles határral különülnek el az ép bőrterületektől, felszínüket lemezes hámlás borítja, mely viaszfehér színű. Bizonyos testtájakon gyakran megjelenik. Igen jellemző például a könyökökön és térdeken, hajas fejbőrön. A körmökön apró, tűszúrás-szerű pontocskák jelentkezhetnek.

Tuti menü