Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pikkelysömör képek képes leírás - Pikkelysömör, psoriasis.tlap.hu
részletek »

Pikkelysömör képek - Pikkelysömör, psoriasis.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pikkelysomor.tlap.hu » Pikkelysömör képek
Keresés
Találatok száma - 3 db
Képek a betegségről

Képek a betegségről

Psoriasis Képek : korpásodása (duzzanat) vastag, gyöngy fehér színű, feszes a bőr, és könnyen eltávolítható formájában pengék, okai, tünetei, kezelése, képek. Pontosan mi okozza pikkelysömör nem teljesen ismert, de van egy csomó aktív kutatásokat ezen a területen. Hiperaktív immunrendszer is részt vesz úgy, hogy gyulladást okoz. Konkrétan, van túlzott termelése TH1 citokinek, különösen a TNF. Nekik van sok hatást, beleértve a további növekedés a vérerek a bőrben (ami piros) és a növekedés a bőrsejtek (ami méretezés és megvastagodott bőr).

Pikkelysömör képek

Pikkelysömör képek

Ha a családjában él pikkelysömörös beteg, akkor a képek egy része nem lesz újdonság. Ám akik - szerencsére - nem érintettek, el sem tudják képzelni, milyen kínokat kell kiállnia annak, aki pszoriázisos. A képek nem elrettentésként szolgálnak, de talán felhívja a figyelmet arra, hogy nem szabad elhanyagolni ezt a betegséget.

Psoriasis - képek

Psoriasis - képek

A pikkelysömör egy öröklött hajlam és változatos provokáló tényezők hatására kialakuló, krónikus, kiújulásra hajlamos, gyakori bőrbetegség, melynek típusos tünetei az éles határú, gyulladt, vaskos pikkelyekkel borított göbcsék és plakkok. A pikkelysömör gyakorisága a fejlett országokban eléri az 2%-ot, azaz száz emberből kettőnek van pikkelysömöre. Egyik típusa 40 éves kor előtt jelentkezik, gyakori a családi halmozódás és főleg a bőrtünetek dominálnak, másik típusa 40 éves kor felett kezdődik, nincs családi halmozódás és gyakoribbak a köröm, valamint ízületi elváltozások.

Tuti menü